Sluta 13.10 och vädret på topp!

Eftersom sista lektionen blev inställd så slutade vi 13.10 idag :D Inte illa det, och med det här vädret kan det bara blir bättre! Känns typ som det är min bästa dag idag, vet inte varför med det är nog vädret som gör det.
Man har liksom inte sätt solen så mycket på sista tiden.

Älskar verkligen sommaren, finns inget bättre, allt är så über bra just då.

Hoppas på att detta väder hålller i sig nu!

// En jätte glad Fyllekaja!


Mitt bästa minne från grundskolan...

Jag kan inte säga att det finns något "bästa" minne från grundskolan precis. Jag kan säga att under tiden på grundskolan har alltid möjligt hänt. Sånt som man minst annar när man var liten.

Jag skulle lätt säga att bästa minnet från grundskolan skulle vara när vi hade Linda, men det blir mer din bästa lärare genom tiderna ju. Så någon händelse från grundskolan som ska vara bäst kan jag inte komma på alls.
Men om jag formulerar om frågan till det bästa från grundskolan, då vet jag precis vad det är!
Nämligen att jag har lärt mig att stå på egna ben, helt klart!

Allt som har hänt allt som har ändrats har jag lärt mig att man måste stå på egna ben och inte följa alla andra. Visst jag har alltid gjort som jag vill. Jag säger ofta vad jag tänker och liknade, det har hänt ofta att det har blivit "bråk" runt det. Men en sak är säker jag håller inget inom mig om dig som jag tycker är fel. Jag är rak på sak o säger hur jag tycker. Det finns de som inte klarar av det, främst tjejer har jag märkt.
Alltså en av anledningarna till varför jag har mest killkompisar. Killar tar det nämligen lika hårt som tjejer som hakar upp sig på det i flera veckor.

Så de vänner som jag har, kan man säga är bland de som inte hakar upp sig på saker. Jag har nog mest omedvetande gjord så här hela tiden utan jag själv har märkt det. När man gick 1-2 så tänkte man inte så, men visst fanns det säkert där också. Det är nu på senare tid jag har märkt detta. Jag ser det inte som något negativt alls fast man bordde tycka det.
Jag får bara ärliga kompisar tillbaka, jag kan själv ta åsikter och har alltid gjort och det är därför jag inte umgås med vissa. De har antigen pratat runt med alla andra vad de tycker om folk eller inte varit sanna.
Det är här uppfattningarna gör stor skillnad. Självklart lyssnar jag på vad andra säger om en ny person, men aldrig att jag skulle döma bort personen om jag inte hade träffat personen först.
En till anledning till varför jag har lättare få nya kompisar!

De senaste nya kompisarna är sådana som har flyttat hit eller sådana som jag aldrig har träffat förrut. Hmm en bra förklaring till varför jag umgås med dem. De har sanligen aldrig hört något om mig förrut av andra vad de tycker.
Det är här nackdelen med att bo i ett så litet samhälle i hela sitt liv, alla har en uppfattning om dig, positiv eller negativ - vad vet jag? Jag vänder alltid mig utanför M-ås och finner alltid nya vänner där och det har jag gjort!

Så det "bästa" minnet från grundskolan blir att att jag har lärt mig att stå på egna ben.
Inga utav de gamla vänner som jag umgicks med förrut är kvar förutom en. En vän som jag har känt enda sen vi föddes. visst vi har varit ifrån varandra men alltid varit vänner.


!!Ny!!
Flera dagars inlägg med åsikter

I ett antal dagar framöver kommer det komma upp inlägg om mina åsikter om mig själv då ;)
Ni får lära känna mig bättre.
Alla punkter kommer från skolan från ett papper vi fick fylla i om oss själva. På pappret fanns det menningar som vi skulle avsluta själva. Allt om oss själva, vad vi vill och vad vi tyckte.
Jätte kul faktiskt så min kompis reagerade lite på vissa punkter och höll med om det mesta. Och inget är som någon annas. Vissa punkter kan jag vidare utveckla så det blir två punkter kan man säga ;)

Det handlar allt från vilket gymnasie jag ska gå, till mina minnen och även om mina önskningar. Ja allt kommer finnas med där.

Börjar med ett ikv som kommer ut runt halv sju tiden. Och handlar om grundskolan, mer säger jag inte ;)


// Fyllekajan med vilja och tro


6 Veckor - 3 Veckor

Yepp bara 6 veckor kvar till påsklovet då ;) Lika bra att börja tagga nu eller? Lärana säger att det enbart är 3 veckors jobb till påsk... Ska man tror på det? Hmm.. jag vet inte faktiskt.

Hästarna rullar på i det vanliga nu och thifany är som så gott tillbaka i form igen :') Trodde knappt att hon skulle stå här idag...
Nellie blir bara bättre och snart har i nog hittat varan med ;)

En lika tråkig dag idag som alla andra må ja tro om inget händer precis, Jaja livet är inte alltid på topp så det så ;)


Stallet snart...

Idag ska jag kolla upp vilken längd det är på båda gjordana det vill säga sadelgjorden till dressyrsadlen och hennes allroundsadel. Så det A-L kan köpa nya ludd och en ny sadelgjord då hon är på GHS och däe finns det alltid något billigt ;)

Har tänkt att rida ut på thifany barbacka då hon fick såndana skav igår och då blir det på hacket ;)
Nellie blir det en skritt tur i ridhuset på 20min :)

Köpte lite nytt igår på Hööks när v i var i kalmar - Bilder kommer på det både på häst och på sidan av ;)


Ridpasset på två

Igår red jag båda två en normalt pass eller vad man ska säga.

Nellie gick jätte bra idag, skrek inget och lät inte så mycket idag. Och så var vi helt ensama i ridhuset igår med och så klart musik också ;) Det var andra riktiga passet på henne och jag har inte hittat allt riktig än men det börjar ta sig iaf :) Hon är iaf inte rädd för något har jag märkt de här tre gångerna jag har ridit henne.
Det roligaste med henne är att jag kan rida med de hjälperna som jag ska rida på henne utan problem :)
Blir nog en fin häst tillslut :D

Thifany överraskar mig bara mér och mer nu :D Det är som att rida i en dröm i mellan åt :')
Stundvis igår gick i rikitg form och reste ryggen och allt :') Allt slit som jag har gjort börjar ge resultat nu.
Hoppas bara att hon håller i det nu när hon ska börja gå i ridskolan igen, men vi får försöka hitta någon lösning så det inte påverkar henne så mycket ;)
Tyvärr fick hon världens skavsår på båda armbågarna igår trots ett tjockt ludd på sadelgjorden :( Så det största problemet just nu är att lösa det (Lite panik? Oja!) Men det löser nog säg köpa nytt bättre ludd och en sadelgjord helt klart! 


Bjuder på en bild från våran första LC (90cm). Trodde inte att hon skulle hoppa för att hon låg för stort men men som jag säger ponnyn överraskar en
Tyvärr har det inte blivit några nya bilder än, men det kommer ;)Magisk mer och mer

Vet inte hur det här ska sluta :')
Red Thifany i ridhuset idag, blev lite mer dressyr jobb idag och så red jag på det vanliga tränset idag.
Hästen överraskar mig varje dag nu. Redan nu börjar hon arbeta med formen o allt och då är det andra riktiga passet :o Blir så glad när hon är så här. mitt arbete som har tagit två år ger resultat nu :')

Planerar in att starta en dressyr på Udden den 22 April. Är hon så här vet jag inte hur det kommer sluta. Älskar ponnyn mer och mer för varje dag. Hon gör mig glad varje minut med henne. Börjar nästan att gråta av lycka varje gång jag rider henne.


Det finaste jag har <3


Andra gången

Idag red jag för andra gången på Nellie. Idag gick det jätte bra! Hon skrek inte så mycket och var lung hela tiden :) Skrittade bara idag eftersom hon inte har så bra kondis ;) Så varanan dag skrittar jag bara och andra ett normalt pass på ca 45 min.

Så det slutar nog jätte fint.
På tisdag är det markarbete på lektionen och tar nog Nellie då, så då får vi se hur det går ;)
tbx på två veckor

alltså inom ridningen då.

Igår red jag Mirra på lektionen, inte bästa lektionen precis men positivt var att hon gick att hämta utan problem :) kunde gå fram till henne och fixa allt och så följde hon snällt efter sen. Hon kanske har lite respekt mot mig trots allt eller?

Idag stod det två pass på schemat Roligt! Först hade jag en lektion för två personer i ridhuset innan vi hade våran lektion, Så nu har jag haft min första lektion och det gick hyfsat faktiskt inte precis jätte bra men godkänt iaf ;)
På våran lektion skulle jag ha Nellie, inte någon lätt häst precis då va ;) Nä men de kom i söndags och har inte vant sig vid stället än så man får har lite översende med det. Men hon lät som en gris hela passet men stundvis var hon tyst. En riktig maffig häst att rida faktiskt. Blev några skutt på slutet och det känndes jätte häftigt, helt annorlunda mot hur de andra hoppar!
Men hon är häftig att rida iaf! och min storlek också allt så super

Efter det skulle jag rida Thifany, min älskade ponni <3 Första gånen idag på fem veckor som jag red i sadel med henne. Såklart tog jag dressyrsadlen då ;) red även på hacket och idag travade jag även på henne :') Hon är helt magisk lilla ponnyn :'') Hon är så glad nu och ser alltid så glad ut när jag ser henne, hon har blivit en rikitig glädjespridare <3 Älskar verkligen ponnyn mer och mer för varje dag, ångrar inte de två år som jag har lagt ner på henne Aldrig aldrig kommer jag ångra dem.

Ibland är det bra att få rida en mindre lättsam häst och hålla på med en mindre lugnare häst för att få se hur arbetsvilig och lugn ponnyn som alltid har funnits är egentligen <3


Från att se ut så här utan glädje eller hopp
till...

... att landa här en stund med framtid och tro
som slutade...

... med två första prisrosetter
som bevisade...

... att hästen har hjärta av glud och en kämpaglöd högt uppe i det blå.
När du som näst intill vad utdömd och det endast fanns en liten chans att du skulle klara det
visade du en vilja om liv och tro. En ponny som du, kommer jag aldrig mer hitta, du kommer att alltid för bli en häst på miljonen.
Min älskade Thifany <3


Först 100 sen 50 och nu 75

Ja helt riktigt först 100 sen 50 och nu 75 och  ad i hela friden pratar jag om? jo melodifestivalen såklart hehe...

Nä men brukar gissa vilka som ska gå vidare till finalen innan jag har hört bidragen. Sen slutar det ju alltid på någon procent ju.

Första gången fick jag 100% Rätt, alltså att de bidrag jag trodde skulle gå vidare till final gick vidare till final
Andra gången hade jag lite otur då ett oväntat bidrag snodde finalplatsen, men fick 50% iaf och det är bätte än inget, vilket menar med att ett av de bidrag som jag gissat på t final gick till final.
Sen idag då blev det 75% då, Då ena bidraget gick t final och det andra till andra chansen. Blir det inte rätt då om man säger 25% för det ena då? Bidraget har ju trots allt fortfarande chans till final och är närmare final än de andra ju ;)

Så får vi se hur det slutar då om jag det blir 0% nästa gång kanske haha! vi får se helt enkelt, men har redan gissat på vem som tar hem hela melodifestivalen och det är sen första gången ;)

Så vi får se om jag slutar med minst 25% genom hela melodifestivalen, än så änge är 50% som sämst men medel på 75%


Stallet hela dagen

Helt riktigt så har jag varit i stallet hela dagen.

Vaknade runt 9 softade hemma till ett och åkte då till stallet.
Började med att mocka hela lektionsstallet eftersom det inte var mockat när jag kom, eftersom mamma hade styrelsemöte vid fyra hade jag tid senare att fixa hästen ;)
Sen är det alltid lika kul att mocka åt 14 hästar :P

Skulle även hjälpa en person som ska flytta sin hästar till B-ropp imon, Så hon flyttade dit sina saker idag så det blev lite tidsfördriv där en stund.

Red Thifany på hacket idag som jag hittade i sadelkamaren när vi  fixade plats och det gick betydligt bättre att rida på det! Väldigt konstig nog men det gick jätte bra. Plus att det blev än längre sväng idag. Hon gillar nog hacket mer än det vanliga bettet, så det blir nog att jag rider mer på det ;)
Men hon sköte sig jätte bra idag, o så är hon alltid lika vit och fin min lilla isbjörn <3

Ryckte även en bit på Ambers man idag med eftersom hon är så jobbig att rycka så hon kastar med huvudet hela tin och då når inte Elin upp, men han med halva manen iaf och sen fixade Elin resten ;)
Så imon blir det tävling på Udden och det är många som ska vara med vet jag! Men själv ska jag inte tävla ;)


Fina lilla Isbjörnen som ska bli lika fin igen! <3
Du är allt

Du är allt - Sonja Aldén

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge
Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

------

En väldigt fin låt <3


Allt världens skador...

Nog med att huvudet har varit okej så räckte det visste inte, blev ett bakslag i söndags så huvudvärken har börjat om på nytt igen tror jag.

Idag fick jag även en smäll i ryggen efter har åkt pulka och råkade åka på gupppet, vilket slutade med världens smäll längs hela ryggen- Känns ju fint över allt.

Skakar än i hela höger handen sen badmintonen och det blev nog inte bättre efter dagens smäll heller tror jag ;)

Sen är knät fortfarande paj, efter har gått in i en sten så var knät totalt paj så ibland gör det mer än ont.

Sen allt där efter med fotleder och ben som inte vill som jag och får för sig att idag ska vi göra allt lite mer ont mohaha... Ungefär så där har det varit idag.

Tur att det snart är sportlov så man kan få ha lite roligt igen :)
1 Vecka & 3 Dagar sen...

var det jag bloggade. Anledningarna är många.
1. Thifany är inte helt återställd än o kommer inte att vara det förrens om en månad typ
2. Jag är inte heller helt återställd. Har fortfarande onte i huvudet plus att jag har skadat knät
3. Jag kommer inte på något att blogga om.
4. Skolan tar upp jätte mycket tid nu när jag e i stallet varje dag pga thifany

men lovar att snart är jag tillbaka vet bara inte hur länge det tar. Och snart är det sportlov (V.8) o då har jag tid att blogga igen!
Men är det något specielt ni vill läsa om - Komentera!


Magiska ponny

Snö och mer snör och ännu mer snö!? När tar det här slut?? Vill har vår o ja med en gång sommar också. Inte en massa snö o minus man håller ju på att frysa ihjäl här...

Blir att rida min magiska ponny idag igen :') Tänk liksom vad hon har fått gått igenom de senaste två veckorna (!) Det är ett under att hon lever fatkiskt. Hon är en häst på miljonen som bekämpar allt som inte går.

Min fina lilla ponny :')
Frågestund!

Nu har ni chansen att fråga mig vad ni vill eller ja nästan vad ni vill, Finns väl vissa frågor jag kanske inte kommer svara på, men det märker vi då ;)

Så ta fråga vaad som helst! T.ex om mitt hästliv, om mitt liv utan hästar. Ja allt ni kan tänkas komma på ;)

Så ta och ställ en eller flera frågor nu!
Avslutas när jag känner för det, svaren kommer upp allt efter hand ;)
Mail-adress: Wicki_10@hotmail.com
Bilder: fotograf.Wickiwallgren@gmail.com
Facebook: Wicki Wallgren
Twitter: Speedwaytjejen
Instagram: Speedwaytjejen
Youtube: 96miwi
Mobil: 072-575 67 94